Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Login

Aplay.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jest problem, który powinniście zmienić.

Taka sytuacja. Załóżmy, że zakładam konto o nazwie Kuba321. No dobra, później ubzdurałem sobie, że ten nick mi już zbrzydł i wymyślę sobie inny. Teraz sobie wymyśliłem, załóżmy "Kubex". Szkoda, że nie mogę go zmienić.. Miesiąc później wygrywam konkurs i zdobywam gold membera. Mam możliwość zmiany nicku, więc zmieniam go na Kubex. Po zmianie nicku, gdy się logujemy, musimy podać stary login, czyli zamiast wpisania:

Login: Kubex

Hasło: *******

trzeba wpisywać starą nazwę:

Login: Kuba321

Hasło: ********

Powinniście to naprawić, bo jest to trochę żenujące ;p 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Zawsze można napisać do GM lub Administratora z prośbą o zmianę loginu.

Oczywiście jeżeli istnieje możliwość wprowadzenia równoczesnej zmiany, to jestem na tak.

Opublikowano

Przecież to nie błąd. To rozdzielenie nazwy wyświetlanej od loginu.

Opublikowano

Kiedyś login był inny od nicku i tak powinno być cały czas. Nie wiem kto wymyślił, że nick będzie również loginem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Coś takiego zwiększa bezpieczeństwo i utrudnia kradzież kont, nie.

Wchodzisz na profil, "Sprawdź historie zmian nazwy wyświetlanej" (czy jakoś tak), patrzysz na prawą kolumne na samym dole i już masz login. 

Opublikowano

Wchodzisz na profil, "Sprawdź historie zmian nazwy wyświetlanej" (czy jakoś tak), patrzysz na prawą kolumne na samym dole i już masz login. 

No właśnie, dokładnie. Zresztą, pieprzycie głupoty. To jest błąd, bo domyślnie nie ma tak, że login i nazwa wyświetlana jest inna..

Jeżeli już tak dbacie o to bezpieczeństwo, to warto zrobić tak, żeby login i nazwa się wyświetlała, no ale tutaj loginem jest moja nazwa wyświetlana tylko stara, dla tego jeżeli jakiś @Zarax mógłby zmienić mi login na obecny nick, byłbym wdzięczny. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

No właśnie, dokładnie. Zresztą, pieprzycie głupoty. To jest błąd, bo domyślnie nie ma tak, że login i nazwa wyświetlana jest inna..

Jeżeli już tak dbacie o to bezpieczeństwo, to warto zrobić tak, żeby login i nazwa się wyświetlała, no ale tutaj loginem jest moja nazwa wyświetlana tylko stara, dla tego jeżeli jakiś @Zarax mógłby zmienić mi login na obecny nick, byłbym wdzięczny. 

To ciekawe, bo ja na forum mam login, który nie jest ani trochę związany z moim nickiem.

Nie

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To ciekawe, bo ja na forum mam login, który nie jest ani trochę związany z moim nickiem.

Nie

Bo stworzyłeś konto dawno dawno temu, ja także mam inny login niż nick.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...